Gökçeada Gezilecek Yerler

Tarihi ve kültürel yapısıyla Rum Köyleri, sakin ve temiz doğasıyla Gökçeada seni bekliyor.

Gökçeada İmroz Mobilde!

Artık Gökçeada İmroz’u istediğin yerden, istediğin an

takip edebilirsin. Uygulamamız app marketlerde!

Gökçeada Hakkında Genel Bilgiler

Gökçeada’da Gezilecek Yerler

Heybetli görkemli bir adanın hatırda kalacak koylarını, arkeolojik kalıntılarını, şelalelerini, çeşmelerini, limanlarını,  kayalıklarını ve parklarını görmeden, gezdim dolaştım, eğlendim diyen birinin ruhunda bir şeyler eksik

Gökçeada Hakkında Yeni Bilgiler

Türkiye’nin en uç noktası olarak bilinen İnce Burun’un yer almış olduğu Gökçeada bilinen en büyük adalardan bir tanesidir. Çanakkale iline bağlı olan güzellikleri karşımıza çıkaran

Gökçeada Rehberi

Türkiye’nin en batı ucu İnce Burun’dan tutun da Gökçeada’nın kuzey kıyılarında bulunan Marmaros ormanına, adaya ilk ayak bastığınız Kuzulimanı’ndan güney kıyılarındaki Laz Koyu ve Kefalos’a kadar her yerinin ayrı güzel bir coğrafya sunduğu Gökçeada, aslında yalnız ve sessiz göründüğünün aksine büyük bir kültür ve medeniyet birikimini de ziyaretçilerine sunuyor.  Gökçeada merkez bölümü haricinde Kaleköy, Dereköy, Zeytinliköy, Eski Bademli ve Tepeköy gibi Rum köylerinin yanında aşağı Kaleköy, Yeni bademli, Şirinköy, Uğurlu köyü, Kuzulimanı, Şahinkaya ve Eşelek gibi yeni yerleşimlerden oluşuyor.

Gökçeada'da Gezilecek Yerler

Tarihi dokusunu koruyan Rum köyleri ile hafızalara kazınan Gökçeada, aslında bu dokusunun ötesinde içinde barındırdığı doğal güzellikleri, doğanın adaya olan cömertliğini her saniye yaşayacağınız ve iliklerinize kadar hissedeceğiniz sayısız güzelliklerle dolu. Kaleköy’de günbatımı manzarasını, Marmaros ormanları ve şelalelerini, Kefalos’da yer alan Tuz Gölü olarak bilinen lagünü, Gökçeada kral mezarları, kiliseleri terk edilmiş Dereköy’ü, Uğurlu plajı’nda yer alan Gizli Limanı, Tepeköy’deki tarihi çınaraltı bölgesini, Yeni Bademli Höyüğü‘nü, Gökçeada Belediyesi’nin misafirlere sunduğu Gökçeada Kent Müzesi‘ni görmeden dönmeyeceğiniz bir gezi planı hazırlamalısınız. Elbette su sporları ile ilgilenenler için Gökçeada Yıldız Koyu Sualtı Milli Parkı‘nı ve Kefalos ile Aydıncık koylarında windsurf ve kitesurf yapmayı ihmal etmemeli. 

Gökçeada'ya Ne Zaman Gelinir?

Yunan Mitolojisi’nde deniz tanrısı Poseidon’un adası, eski adıyla İmaura olarak bilinen İmroz, şimdiki adıyla Gökçeada; rüzgarın hemen hiç kesilmediği, özellikle kış aylarında denizin ve rüzgarın sert yüzünü gösterdiği bir iklime sahip. Yılın neredeyse tamamında rüzgarın hiç kesilmediği adada, lodosun etkili olduğu günlerde feribot seferleri açısından sıkıntılar olsa da lodosun ılıman etkisi insana kendisini huzurlu hissettiriyor. Gökçeada’nın en güzel zamanları ilkbahar ve sonbahar ayları diyebiliriz. Havanın henüz çok sert dönüşler göstermediği, ne çok yüksek ne de çok düşük sıcaklıkların görüldüğü bu aylarda adada henüz sezon tam açılmış olmasa da özellikle büyük şehirlerin yoğun hayatından gelip kafa dinlemek istiyorsanız tam da doğru yerdesiniz demektir. Gökçeada’da turizm sezonunun en yoğun yaşandığı aylar ise Temmuz ve özellikle Ağustos ayları. Bu aylarda adaya gelmek istiyorsanız mutlaka önceden rezervasyon yaptırmalısınız.

Gökçeada'da Ne Yenir?

Adanın doğası hiç bir sanayi kuruluşunun bulunmaması, nüfus yoğunluğunun az olması gibi sebeplerle oldukça bakir ve doğallığını kaybetmemiş. Aslında bu anlamda Ege Bölgesi’ndeki turizm noktalarımızdan kendi doğallığını koruyabilmiş olması açısından ayrılıyor. İşte bu doğallık içinde Gökçeada’da ne yenir sorusunun yanıtını hem deniz ürünleri, hem de adada salma hayvancılıkla yetişen adaya özgü bir cins olan İmroz Koyunu mükemmel lezzeti ile misafirleri bekliyor. Adada bulunan Rum tavernaları, meyhane ve deniz ürünleri satan restoranlarda hem taze deniz mahsüllerini hem de adada doğal ortamda yetişen koyun ve oğlak etini bulabiliyorsunuz. Oğlak eti hem oğlak çevirme, hem de tandır olarak sunulabildiği gibi siz de kasaplardan edinerek keyifle mangal yapabilirsiniz. 

 

Gökçeada meyhaneleri, adadaki bağlardan edilerek üretilmiş Gökçeada Şarapları için de en güzel sunum noktalarından biri diyebiliriz. Gökçeada’da üniversitenin 4 yıllık gastronomi bölümünün de açılmasıyla son yıllarda Gökçeada restoranları da gastronomi alanında adından bahsedilir hale gelmiş durumda. 

 

Gökçeada’da neler yenir denildiğinde; Efibadem Kurabiyesi, oğlak çevirme, deniz ürünleri, ada şarapları, organik bal, dibek kahvesi, damla sakızlı muhallebi gibi lezzetler bir çırpıda aklımıza gelenler.